Piure de legume cu pulpe

de kamy in Pui, 13 Iul 2011 | 7867 vizualizari

 

Pentru ca am facut o supa in care am pus ff multe legume,ptr.felul 2, m-am gandit sa fac din ele,un piure de legume.

 

INGREDIENTE

  • legume fierte
  • 4 morcovi mari
  • 1 telina mare
  • 2 ardei grasi(i-am decojit cand i-am scos din supa)
  • 3 cartofi
  • o mana de mazare
  • 3 buchetele conopida
  • legume proaspete
  • 4 rosii proaspete
  • o ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • un cub de unt
  • patrunjel si marar verde
  • sare,piper,nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de legume cu pulpe:

In putin ulei,calim ceapa, punem toate legumele fierte,adaugam putina supa,sare si piper,lasam sa dea in cateva clocote dupa care,punem rosiile(decojite si taiate cubulete)si lasam sa fiarba(fara capac) pana se inmoaie rosiile si scade zeama.Inainte sa oprim focul,punem usturoiul pisat,sare,piper si nucsoara,dupa gust.

 Adaugam cubul de unt.

Cu ajutorul unui blender vertical,mixam foarte bine,pana obtinem o pasta fina si adaugam verdeata.Gustam si daca ni se pare prea dulce,putem adauga cativa stropi de zeama de lamaie(la mine nu a fost nevoie).

Noi am servit alaturi de pulpe la cuptor si salata de ridichi.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de legume cu pulpe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii